Vildsvinsjakt blev polissak

Åsele (JJ) en jägare sköt tre vildsvin utanför Åsele. Problemet var att det var tama vildsvin som rymt och nu är jägaren polisanmäld av ägarna till vildsvinen.

Tama vildsvin sköts utanför hägnet. Nu anmäls jägaren. Foto: Istock

I helgen rymde tre av fyra vildsvin som gick i en hage utanför Åsele. Ägarna upptäckte att stängslet var sönderrivet och att endast en kulting gick kvar.

I snön återfanns spår av vildsvin och hund och när dessa följdes återfanns slaktrester.

Enligt ägaren till vildsvinen vet alla i området om att de har hägnade vildsvin och att jägaren som sköt därför borde varit införstådd i att det rörde sig om deras vildsvin.

Skytten som tidningen Folkbladet varit i kontakt med håller inte alls med ägarna utan säger att han hade rätt att skjuta vildsvinen när de dök upp i skogen framför honom. Han var ute och jagade fågel med sina hundar när vildsvinen kom emot honom. Han fällde då alla tre. Jägaren säger också till Folkbladet att han själv kontaktat polisen om händelsen.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser