Vildsvinsjägare sköt häst!

Jägaren som sköt en häst i stället för ett vildsvin åtalas nu för jaktbrott. Utredningen visar att 38-åringen sköt i en helt annan riktning än den jaktledaren anvisat.

Det var i augusti  fjol som mannen jagade vildsvinsjakt i närheten av Hampetorp i Östernärke. 38- åringen sköt en häst som gick i en hage i närheten. I hagen, som låg nära ett bostadshus, fanns även en annan häst. Den klarade sig dock helskinnad.
– Det var skumt ute men inga problem att se. Den enda förklaringen till att det blev så här är att han måste sett hästen framifrån, säger jaktledaren.
Jägaren hade nyligen fått jägarexamen och det var första gången han satt ensam här i Sverige. Enligt åklagaren Karl-Erik Antonsson har 38-åringen skjutit i en helt annan riktning än den han blev anvisad av jaktledaren.
Jägaren hade heller inte kontrollerat om det fanns något som kunde fånga upp kulan. Skottet gick rakt ut på ett gärde.
Jägaren anser inte att han begått något brott utan att han r haft ett kulfång och hagen upptäckte han först efteråt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser