Vildsvinsjägare sköt älg

Edsbruk (JJ) Jägaren hade ett vildsvin på kornet och avlossade vapnet. Men när jägaren kom fram till platsen syntes inte svinet till. I stället hade en älgkviga träffats av kulan.

 

Polisen har skrivit en anmälan om brott mot jaktlagstiftningen. Enligt anmälan var jägaren säker på att han såg ett vildsvin. För en kort, kort stund försvann emellertid svinet ur sikte men när det dök upp igen avlossades vapnet. Problemet – den skjutna grisen var en älg.

Enligt polisen har vildsvinet troligen stört den vilande älgen som rest sig, på samma ställe där vildsvinet förväntades vara, och träffats av kulan.

– Det blir ett jaktbrott då det är fel tid för att skjuta älgar, säger Gunnar Norgren, inre befäl på polisen i Kalmar län, till tidningen Barometern..

Händelsen inträffade utanför Edsbruk, Västerviks kommun vid 22-tiden.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser