Vildsvinsjägare sköt älg

Edsbruk (JJ) Jägaren hade ett vildsvin på kornet och avlossade vapnet. Men när jägaren kom fram till platsen syntes inte svinet till. I stället hade en älgkviga träffats av kulan.

 

Polisen har skrivit en anmälan om brott mot jaktlagstiftningen. Enligt anmälan var jägaren säker på att han såg ett vildsvin. För en kort, kort stund försvann emellertid svinet ur sikte men när det dök upp igen avlossades vapnet. Problemet – den skjutna grisen var en älg.

Enligt polisen har vildsvinet troligen stört den vilande älgen som rest sig, på samma ställe där vildsvinet förväntades vara, och träffats av kulan.

– Det blir ett jaktbrott då det är fel tid för att skjuta älgar, säger Gunnar Norgren, inre befäl på polisen i Kalmar län, till tidningen Barometern..

Händelsen inträffade utanför Edsbruk, Västerviks kommun vid 22-tiden.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser