Vildsvinsjägare går in i naturreservat!

Växjö kommun leder en vildsvinsjakt i naturreservatet Bokhultet nu på lördag. Jakten på vildsvinen är ett måste, hävdar Kurt Jakobsson, tjänsteman på kommunen.

– Lämnar vi det fritt för vildsvinen har vi snart en ganska stor stam och då blir det som med rådjuren under rådjursexplosionen och vi får in vildsvinen i parkerna och i våra trädgårdar, säger Kurt Jakobsson, till Sveriges Radio.

Om vi inte jagar vildsvinen förlorar de sin naturliga skygghet, menar han.

– För varje generation grisar som föds så blir djuren bara djärvare och djärvare. Vildheten hos djuren försvinner. Så jag tror att det är viktigt att man även jagar här i naturresevatet för att förhindra att grisarna söker sig till villatomterna på Söder, Teleborg och Sandsbro.

På lördag förmiddag arrangerar Kurt Jakobsson en jakt för 20 jägare i Bokhultet, dit många vildsvin söker sig eftersom det finns gott om mat i resevatet i form av bok och ekollon.

– Vi kommer att jaga mellan 7.30 och 13.00 . Vi kommer kommer att sätta upp varningsskyltar på en del stigar. Vi jagar med kula och har bestämda skjutriktningar med rejält tilltagna kulfång.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser