Vildsvinsjägare beskjutna

Tre personer togs i går in till polisförhör sedan de skjutit vårdslöst och fem vildsvinsjägare kände sig beskjutna.

Vildsvinsjägare som blev beskjutna orsakade ett större polispådrag i Känsta mellan Södertälje och Nykvarn på tisdagskvällen. Jakten slutade med att tre personer togs in till förhör misstänkta för framkallande av fara för annan.

 – Det var fem jägare som satt på sitt pass som plötsligt upplevde att de blev beskjutna. En av dem hade med sig sin 15-årige son, säger Johan Sjöholm, stationsbefäl vid Södertäljepolisen, till TT. Efter en större polisinsats lokaliserades skyttarna. Tre personer och fyra vapen omhändertogs.

– Samtliga släpptes efter förhör. En av dem hade vapenlicens. Det tycks ha rört sig om någon form av nöjesskjutning där de skulle testa vapnen och det fanns väl lite alkohol med i bilden, säger Johan Sjöholm.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser