Vildsvinsjägare beskjutna

Tre personer togs i går in till polisförhör sedan de skjutit vårdslöst och fem vildsvinsjägare kände sig beskjutna.

Vildsvinsjägare som blev beskjutna orsakade ett större polispådrag i Känsta mellan Södertälje och Nykvarn på tisdagskvällen. Jakten slutade med att tre personer togs in till förhör misstänkta för framkallande av fara för annan.

 – Det var fem jägare som satt på sitt pass som plötsligt upplevde att de blev beskjutna. En av dem hade med sig sin 15-årige son, säger Johan Sjöholm, stationsbefäl vid Södertäljepolisen, till TT. Efter en större polisinsats lokaliserades skyttarna. Tre personer och fyra vapen omhändertogs.

– Samtliga släpptes efter förhör. En av dem hade vapenlicens. Det tycks ha rört sig om någon form av nöjesskjutning där de skulle testa vapnen och det fanns väl lite alkohol med i bilden, säger Johan Sjöholm.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser