Vildsvinsinventering i Öxabäck

En vildsvinsinventering gjordes den 11 juni i markerna runt Öxabäck. Ett tio-tal vildsvin observerades och arbetet är ett led i att bilda ett vildsvinsskötselområde.

Mellan klockan 20.00 och 23.00 den 11 juni gick både markägare och jägare ut i skogarna runt Öxabäck, Örby, Torestorp och Älekulla ut för att göra en gemensam räkning av vildsvin.Under kvällen sågs sammanlagt två suggor, sex kultingar och en galt. Tidigare under veckan sågs två suggor med tio kultingar, samt en sugga med sex kultingar och fyra-fem årsgrisar.Senare under sommaren kan beslut väntas om ett gemensamt vildsvinsskötselområde ska bildas i bygden.  

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser