Vildsvinsattack i Göteborg

Pilegården (JJ) Ett vildsvin attackerade plötsligt Frank Rydén när han stod och väntade på bussen i morse vid Pilegården, i Lindås i Göteborgs utkant, rapporterar Svergies Radio P4 Göteborg.

Vildsvinet som enligt Frank måste vägt närmare 200 kilo skrämde honom rejält när den grymtande kom emot honom och han fick kasta sig upp och hänga tag i ett bullerplank.

– Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, säger Frank som fortfarande är alldeles skakig när P4 Göteborg träffar honom på lunchrasten. Det är det hemskaste jag varit med om. Tappa inte taget var det enda jag tänkte, säger Frank Rydén till P4 Göteborg.

Frank Rydén hängde uppskattningsvis i bullerplanket i två minuter innan bussen kom och vildsvinet skrämdes till flykten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser