Vildsvinen smet från skyddsjägarna

De vildsvin som bosatt sig i Prästaparken i Alvesta tätort klarade sig när kommunens skyddsjägare försökte skjuta ett par av dem.

Tidigt i söndags morse släppte skyddsjägarna hundar och snabbt fick de tag på två vuxna vildsvin och fem kultingar. Men med risk för att skjuta fel djur och svårigheten att skjuta i stadsplanerat område kom grisarna undan. Vildsvinen kvar i Alvesta tätort.
Natten till söndagen hade grisar vänt upp gräsmattan på kommunal mark utmed Växjövägen. De har bökat i Bruntes hage under veckoslutet och även lämnat spår i utkanten av skogstungan vid Högalundsvägen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser