Vildsvinen på väg norrut?

Sundsvall(JJ) Vildsvin ska ha observerats i Hälsingland, bara sex mil från Sundsvall.

Enligt Helahalsingland.se har vildsvin observerats i Hälsingland och kanske är de på väg ännu längre norrut.
– Än finns inga konstaterade vildsvin högre upp än Gästrikland som jag vet av. Men stämmer det så är det ju väldigt nära. Vanligtvis tar det en lång tid för dem att sprida sig, om inte någon människa placerar ut djuren, säger Karin Saltin, jakthandläggare på länsstyrelsen Västernorrland, till st.nu.

Hon menar att djuren skulle ha svårt att klara snörika vintrar i området, eftersom de bökar i marken för att få mat. Och hon tror inte heller att djuren är på väg till området.
Det här rapporterar st.nu.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser