Vildsvinen på väg norrut?

Sundsvall(JJ) Vildsvin ska ha observerats i Hälsingland, bara sex mil från Sundsvall.

Enligt Helahalsingland.se har vildsvin observerats i Hälsingland och kanske är de på väg ännu längre norrut.
– Än finns inga konstaterade vildsvin högre upp än Gästrikland som jag vet av. Men stämmer det så är det ju väldigt nära. Vanligtvis tar det en lång tid för dem att sprida sig, om inte någon människa placerar ut djuren, säger Karin Saltin, jakthandläggare på länsstyrelsen Västernorrland, till st.nu.

Hon menar att djuren skulle ha svårt att klara snörika vintrar i området, eftersom de bökar i marken för att få mat. Och hon tror inte heller att djuren är på väg till området.
Det här rapporterar st.nu.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser