Vildsvinen ökar 30 procent per år i Västra Götaland

Västra Götaland (JJ) Vildsvinsstammen ökar med 30 procent årligen i Västra Götaland. Det hävdar populationsekolog Johan Truvé. Beräkningen bygger på ökningen i antalet viltolyckor med vildsvin, säger Truvé i Jaktjournalens webbradio.

Johan Truvé, populationsekolog, finner det sannolikt att vildsvinsstammen ökar med 30 procent årligen i Västra Götaland. Foto: Gettyimages och privat

Johan Truvé är delägare i bolaget Svensk naturförvaltning, som bland annat jobbar med viltinventeringar åt exempelvis skogsbolag, älgförvaltningsområden och olika statliga verk.

I Strömstads Tidning lägger vilthandläggare Peter Lojander på länsstyrelsen fram uppgiften att vildsvinsstammen i Västra Götaland ökar med 30 procent per år.

Populationsekolog Johan Truvé håller med.

 

Mikael Moilanen
mikael,moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Webbradio: ”Vi har ingen regional vargförvaltning”

Gävleborg (JJ) – Problemet är att vi inte har någon regional förvaltning av vargstammen. Det är några få län som ska bära hela det nationella målet. Det säger Jägareförbundets Per Mellström när han kommenterar jägaren Jonas Heimers beslut, att sluta rapportera rovdjur till länsstyrelsen.

Annonser