Vildsvin vilse i Södertälje

Södertälje (JJ) Ett vildsvin har varit på besök i Södertälje centrum de senaste dagarna. Trots att det setts på flera platser under helgen och trots att jägare varit ute och letat har djuret klarat sig.

– Vi tror att den har kommit vilse och blivit förvirrad inne i stan, säger Lars-Göran Wikström, skogsvaktare i Södertälje kommun. Vildsvin är skygga djur och är som mest aktiva på kvällar och nätter.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser