Vildsvin skjutet i Söderhamns kommun

Söderhamn(JJ) Ett vildsvin fälldes i måndags i Kyrkbyn, i Söderhamns kommun. Vildsvinet är det enda som fällts någonsin i kommunen.

En bonde i Kyrbyn har fått flera potatisland angripna av vildsvin. 
– Det är beklagligt men kom inte som någon överraskning. I flera år har LRF pratat om att vildsvinen snart kommer hit upp och nu är det verklighet, säger Sven-Ulrich Ohlsson, ordförande för LRF i Söderhamn, till Söderhamns-Kurien/helahalsingland.se.

Fyra jägare var ute på pass när en av dem fick skjuta en stor galt. Troligen fanns det flera vildsvin i närheten.
Och nya skador har också konstaterats på fälten senare under veckan.
Det här rapporterar Söderhamns-Kuriren/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser