Vildsvin misstänks ha dödats utanför Hedemora

HEDEMORA(JJ). Polisen misstänker att en vildsvinssugga skjutits och sedan slaktats i Norn utanför Hedemora. Det var under fredagskvällen som boende i området hörde fyra skott, därför larmades polisen. Det inträffade rubriceras som ett misstänkt brott mot jaktlagstiftningen.

Polisen fann en uppbruten vägbom och vägen leder till en plats där vildsvin utfodras. 
En slaktplats hittades också där man misstänker att en sugga slaktats och därefter styckats. 
Även två tomma hagelpatroner hittades. 
De ansvariga för utfodringsplatsen saknar en galt och två suggor. 
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser