Vildsvin jagar bort varg!!!!

Örebro (JJ) Örebroaren Frederik filmade i slutet av juni strax utanför Finnerödja, på gränsen till Västergötland, hur en grupp vildsvin jagar bort en varg.

– Jag stod och kikade ut genom vardagsrumsfönstret på sommarstugan i Finnerödja och fick se att flera vildsvin var ute på fältet, berättar Fredrik för Nerikes Allehanda.
Fredrik sprang jag upp och hämtade kikaren och då fick han se att det även var en varg ute på fältet. Fredrik hann med att filma en sekvens när vildsvinen jagar bort vargen.

14 kommentarer

 • Ingemar
  Ahh.. åtminstone ingen varg där jagar .
  Är det inte en jätte snygg och tjock päls vargen är till det midsommar, sol och 25 grader tyckar du?.. Och svansen inte at glömme bort.

 • ras
  tror inte det är någon särskild ras men kanske något gråhund-look-alike. Den har en valps , men bygget är för stor för att en valps beteende men är för stor till att vara en valp. Ville vara bra om besiktningsmannen hade varit därute senera.

 • Västgötaspets?
  När jag såg en varg trodde en person att jag hade förväxlat det med en västgötaspets. Jag skall fråga honom vad han tror om dett adjur.

 • ..
  Om forumet fick allt jag ville skriva, var det look-alike men att stl. var för stor att vare en gråhund. Men inte en jämt hellra.
  Varg är det difinitivt inte.

 • Hans
  Jag är imponerad av din kunskap om hundar och vilken sort just denna är….

 • Ingemar
  Nu skrev jag look-alike, men när dit engelska är inte så bra får jag vilja skriva blandningsras.

 • Siberian Husky?
  skulle det kunna vara en Siberian Husky? har nämligen en sådan och helt olikt är det ju inte. har sett många olika varianter av strolek och färg på dom. va tror ni?

 • Köksbordsexperter igen..
  Hur kan man sitta o bestämmt säga att det inte är en varg från denna film! hab som filmade såg nog bättre än vad det syns på filmen och det finns inget i filmen som kan påvisa att det inte är en varg..

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser