Vildsvin jagades av poliser

Kristianstad(JJ) Sex vildsvin jagades av poliser i Kristianstad under fredag förmiddag. Totalt deltog tre polispatruller i insatsen.

När djuren slutligen tog sig tillbaka till skogen kunde poliserna andas ut. En kvinlig cyklist upptäckte djuren efter Kanalgatan. – Jag såg något som guppade upp och ner i det höga gräset. Då såg jag att det var vildsvin. Sex stycken. Jag stannade på cykelbanan och skulle fotografera dem. Då tittade de bara på mig.
När jag hoppade av cykeln stampade jag väl till och då vände alla och sprang på andra hållet igen. Den ena kutade över bron och över gatan och in alldeles förbi ingången till Willys, säger hon till Ystads Allehanda.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser