Vildsvin jagades av poliser

Kristianstad(JJ) Sex vildsvin jagades av poliser i Kristianstad under fredag förmiddag. Totalt deltog tre polispatruller i insatsen.

När djuren slutligen tog sig tillbaka till skogen kunde poliserna andas ut. En kvinlig cyklist upptäckte djuren efter Kanalgatan. – Jag såg något som guppade upp och ner i det höga gräset. Då såg jag att det var vildsvin. Sex stycken. Jag stannade på cykelbanan och skulle fotografera dem. Då tittade de bara på mig.
När jag hoppade av cykeln stampade jag väl till och då vände alla och sprang på andra hållet igen. Den ena kutade över bron och över gatan och in alldeles förbi ingången till Willys, säger hon till Ystads Allehanda.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser