Vildsvin jagade motionär

Heby (JJ) En motionär som var ute och löptränade söder om Heby blev jagad av vildsvin. Strax senare förföljde svinen även en cyklist. Nu kräver ortsborna att två suggor och en galt ska skjutas.

I höstas fanns cirka 30 vildsvin i området. Eftersom de uppträtt aggressivt sköt älgjägarna samtliga utom två. Dessa två suggor har nu elva kultingar. Suggornas aggressiva beteende mot människor tror man överförs på kultingarna och nu kräver ortsborna att samtliga grisar skjuts.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser