Vildsvin i Härnösand?

Härnösand(JJ) Tommy Svedin och Peter Ruut är övertygade att det var vildsvin som de såg passera över en väg på Härnön, i Härnösand.

De arbetar båda med renoveringen av vägen till Solumshamn.
Dels såg de en sugga, med tre kultingar, passera nära villaområdet i Nickebostarand.
Vid vägskälet mot Kölva har de sett klövspår som de menar kommer från kultingarna. 

Göran Falk, kommunens viltjägare, tror att uppgifterna kan stämma. 
– Varför skulle man ljuga, det kan mycket väl tänkas att de har tagit sig till Härnön. Det kan vara en dräktig sugga som har simmat över, eller så måste det också finnas en galt på ön, säger Falk till allehanda.se.

På länsstyrelsen framhållser man att den nordligaste rapporten om vildsvin tidigare varit från Gästrikland.
Och Lars Wiklund, viltförvaltare på Länsstyrelsen, säger till allehanda.se att det kanske kan vara ett hängbuksvin som rymt och som observerats. 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser