Vildsvin i Härnösand?

Härnösand(JJ) Tommy Svedin och Peter Ruut är övertygade att det var vildsvin som de såg passera över en väg på Härnön, i Härnösand.

De arbetar båda med renoveringen av vägen till Solumshamn.
Dels såg de en sugga, med tre kultingar, passera nära villaområdet i Nickebostarand.
Vid vägskälet mot Kölva har de sett klövspår som de menar kommer från kultingarna. 

Göran Falk, kommunens viltjägare, tror att uppgifterna kan stämma. 
– Varför skulle man ljuga, det kan mycket väl tänkas att de har tagit sig till Härnön. Det kan vara en dräktig sugga som har simmat över, eller så måste det också finnas en galt på ön, säger Falk till allehanda.se.

På länsstyrelsen framhållser man att den nordligaste rapporten om vildsvin tidigare varit från Gästrikland.
Och Lars Wiklund, viltförvaltare på Länsstyrelsen, säger till allehanda.se att det kanske kan vara ett hängbuksvin som rymt och som observerats. 

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser