Vildsvin i Hälsingland

Järvsö (JJ) Några gånger i månaden får Länsstyrelsen Gävleborg rapporter om att vildsvin observerats. Enligt dem råder inga tvivel om att viltet finns etablerat i länet. Hur många vildsvin som finns i länet är däremot mer ovisst.

Länsstyrelsen betvivlar inte de observationer som gjorts och menar att en föryngring av vildsvinsstammen är något som de får rapporter om från spridda håll i Hälsingland.  

Till exempel har man rapporter om att de setts vildsvin i Järvsö, Bergsjö och ända upp mot Sundsvallstrakten, säger Sara Lindqvist, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Gävleborg och som deltagit i framtagandet av förvaltningsplanen för vildsvin i länet, uppger Ljusdals Posten.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser