Vildsvin i Hälsingland

Järvsö (JJ) Några gånger i månaden får Länsstyrelsen Gävleborg rapporter om att vildsvin observerats. Enligt dem råder inga tvivel om att viltet finns etablerat i länet. Hur många vildsvin som finns i länet är däremot mer ovisst.

Länsstyrelsen betvivlar inte de observationer som gjorts och menar att en föryngring av vildsvinsstammen är något som de får rapporter om från spridda håll i Hälsingland.  

Till exempel har man rapporter om att de setts vildsvin i Järvsö, Bergsjö och ända upp mot Sundsvallstrakten, säger Sara Lindqvist, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Gävleborg och som deltagit i framtagandet av förvaltningsplanen för vildsvin i länet, uppger Ljusdals Posten.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser