Vildsvin i fällan var inget brott

Örkelljunga (JJ) En man från Skånes Fagerhult har friats från misstankar om jaktbrott efter att ha fångat och avlivat fem vildsvin i en fälla som mannen satt ut för att fånga grävlingar.

Polisen fick ett tips om att mannen hade en olaglig fälla och tog den i beslag. Innan dess hade jägaren spontant hört av sig till polisen och berättat att han fångat fem unga vildsvin i fällan.

En bekant vittnade at han varit med om att avliva både en grävling och en mård som fastnat i fällan. Jägaren hävdade i rätten att han under en hel månad inte sett några spå av vildsvin och att vildsvinen gick in i fällan mitt på dagen.

Mannen berättade i rätten att han hört grannens hund skälla och att grisarna förmodligen då skrämdes in i fällan.

Trots att tingsrätten fann att fällan var betad med vildsvinsmat och att den var bestruken med tjära frias mannen helt från brott och får tillbaka sin fälla, skriver Landskrona Posten.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser