Vildsvin i fällan var inget brott

Örkelljunga (JJ) En man från Skånes Fagerhult har friats från misstankar om jaktbrott efter att ha fångat och avlivat fem vildsvin i en fälla som mannen satt ut för att fånga grävlingar.

Polisen fick ett tips om att mannen hade en olaglig fälla och tog den i beslag. Innan dess hade jägaren spontant hört av sig till polisen och berättat att han fångat fem unga vildsvin i fällan.

En bekant vittnade at han varit med om att avliva både en grävling och en mård som fastnat i fällan. Jägaren hävdade i rätten att han under en hel månad inte sett några spå av vildsvin och att vildsvinen gick in i fällan mitt på dagen.

Mannen berättade i rätten att han hört grannens hund skälla och att grisarna förmodligen då skrämdes in i fällan.

Trots att tingsrätten fann att fällan var betad med vildsvinsmat och att den var bestruken med tjära frias mannen helt från brott och får tillbaka sin fälla, skriver Landskrona Posten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser