Vildsvin härjar i Gagnefs kommun

GAGNEF(JJ). Vildsvinen härjar i paret Karlssons kompost och djuren gillar blomlökarna som de helt enkelt äter upp. Deras granne har nu satt upp ett elstängsel i förebyggande syfte för att skydda sin trädgård.

För Kerstin och Lars-Olov Karlsson så har vildsvinen förstört flera års arbete i trädgården. 
Och vildsvinen bökar också upp gräsmattan. 
De bor i Gagnefs kommun i Dalarna och det var under vintern som vildsvinen började ställa till problem. 

Deras granne Aina Persson undrar hur många vildsvin samhället ska tillåta.
– Vad jag undrar är hur stammen ska bli innan samhället börjar ta ansvar för grisarna, säger Aina Persson till Dala-Demokraten. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser