Vildsvin bökade upp trädgården

Hermanstorp(JJ) Vildsvinen bökade upp trädgården för familjen Karlström i Hermanstorp. Detta inträffade förra veckan och vildsvinen hade även vält flera soptunnor i närheten.

Spåren vittnade om vilka marodörer som varit framme.
– Det kändes lite läskigt. Jag sa direkt att jag inte ska gå ut när det är mörkt, säger Emil Karlström, 9 år, till tidningen Mitt i Haninge.
 
Anders Odd, kommunens viltvårdare, har blivit kontakad flera gånger om oskygga vildsvin. Jägareförbundet har tidigare uppmanat att man ska skjuta vildsvin som är nära tätbebyggda områden, eftersom stammen ökat.

Odd säger till tidningen Mitt i Haninge att man efter semestern ska träffa större markägare i både Tyresö och Södertörn för att diskutera problemet med den allt större stammen.

AKTUELLT

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser