Vildsvin blockerade vägen

DALARNA(JJ). Anders Brynge från Jönköping fick tålmodigt vänta medan några vildsvin blockerade vägen mellan Sälen och Särna. Och djuren verkade inte ha någon större lust att flytta på sig.

– De stod mitt i vägen och vi fick några bra bilder, men också försöka knuffa lite och tuta på dem med bilen. Till slut blev det en lucka så vi kunde åka förbi. Det är stora och imponerande djur och man vill inte gärna smälla med en sådan, säger Anders Brynge till Sveriges Radio P4 Jönköping.

För Anders blev det en upplevelserik biltur; strax innan såg han en renhjord och dessutom två älgar. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser