Vildsvin blockerade vägen

DALARNA(JJ). Anders Brynge från Jönköping fick tålmodigt vänta medan några vildsvin blockerade vägen mellan Sälen och Särna. Och djuren verkade inte ha någon större lust att flytta på sig.

– De stod mitt i vägen och vi fick några bra bilder, men också försöka knuffa lite och tuta på dem med bilen. Till slut blev det en lucka så vi kunde åka förbi. Det är stora och imponerande djur och man vill inte gärna smälla med en sådan, säger Anders Brynge till Sveriges Radio P4 Jönköping.

För Anders blev det en upplevelserik biltur; strax innan såg han en renhjord och dessutom två älgar. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser