Vildmarksgalleriet stänger efter 20 år

Ockelbo (JJ) Vid årsskiftet stänger Vildmarkgalleriet i Mo. Ägarna Hag Hans och Barbro Engstedt säger att det är dags för dem att trappa ned och börja ta det lugnt på ålderns höst.

Besökarna har i nästan 20 års tid kunnat se uppstoppade djur, tavlor och föremål som används i skogen för jakt och fiske. Där har också funnits en kafeteria, presentbutik, grillkåtor och det har erbjudits guidade turer i viltskogen.

– Vi vill jaga och fiska, fjällvandra och vara med barnbarnen. Vi stänger inte för att det skulle gå dåligt. Det har varit riktigt roligt och vi kommer att sakna alla människor som besökt oss, särskilt stammisarna som varit här ända sedan vi öppnade för nästan 20 år sedan, säger Barbro Engstedt.

De har haft öppet sex dagar i veckan på somrarna och fem dagar om vintrarna. Hag Hans Engstedt var också med om att starta upp älgparken i närheten.

Söndagen den 28 december är sista dagen som de håller öppet, skriver Gefle Dagblad.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser