Vildmarksgalleriet stänger efter 20 år

Ockelbo (JJ) Vid årsskiftet stänger Vildmarkgalleriet i Mo. Ägarna Hag Hans och Barbro Engstedt säger att det är dags för dem att trappa ned och börja ta det lugnt på ålderns höst.

Besökarna har i nästan 20 års tid kunnat se uppstoppade djur, tavlor och föremål som används i skogen för jakt och fiske. Där har också funnits en kafeteria, presentbutik, grillkåtor och det har erbjudits guidade turer i viltskogen.

– Vi vill jaga och fiska, fjällvandra och vara med barnbarnen. Vi stänger inte för att det skulle gå dåligt. Det har varit riktigt roligt och vi kommer att sakna alla människor som besökt oss, särskilt stammisarna som varit här ända sedan vi öppnade för nästan 20 år sedan, säger Barbro Engstedt.

De har haft öppet sex dagar i veckan på somrarna och fem dagar om vintrarna. Hag Hans Engstedt var också med om att starta upp älgparken i närheten.

Söndagen den 28 december är sista dagen som de håller öppet, skriver Gefle Dagblad.

AKTUELLT

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser