Vildkaninerna tar över staden

Kalmar (JJ) Vildkaninerna ökar drastiskt i Kalmar. Under våren har 300 skjutits men boende i kommunen fortsätter att klaga.

Kalmar kommun har fått ta emot klagomål under hela året. Kommunen hinner helt enkelt inte med i den takt kaninerna ynglar av sig.

– Det är väldigt mycket kaniner i hela staden och vi har fått in klagomål under hela året om dem. De förstör trädgårdar, äter upp växter och gräver hål i gräsmattor, säger Tomas Burén som är naturvårdshandläggare på Kalmar kommun till Barometern och fortsätter.

– Vi ska fortsätta att jaga en del, men det går inte att skjuta kaniner överallt på grund av säkerhet. Vi kommer inte kunna skjuta så många kaniner som det behövs för att inte få några klagomål.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser