Vildkaninerna tar över staden

Kalmar (JJ) Vildkaninerna ökar drastiskt i Kalmar. Under våren har 300 skjutits men boende i kommunen fortsätter att klaga.

Kalmar kommun har fått ta emot klagomål under hela året. Kommunen hinner helt enkelt inte med i den takt kaninerna ynglar av sig.

– Det är väldigt mycket kaniner i hela staden och vi har fått in klagomål under hela året om dem. De förstör trädgårdar, äter upp växter och gräver hål i gräsmattor, säger Tomas Burén som är naturvårdshandläggare på Kalmar kommun till Barometern och fortsätter.

– Vi ska fortsätta att jaga en del, men det går inte att skjuta kaniner överallt på grund av säkerhet. Vi kommer inte kunna skjuta så många kaniner som det behövs för att inte få några klagomål.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser