Viktor sköt björn på ståndskall efter Blaser

Niemisel (JJ) Tidigt i morse startade en spännande björnjakt i Tallbergs jaktlag fem mil norr om Niemisel i Norrbotten. Några timmar senare kunde Viktor Wännskog, Boden, fälla en björnhona.

Under den pågående älgjakten har jägare i Tallbergs jaktlag kunnat konstatera en hel del färsk björnskit i ett område.

Tidigt i morse bestämde sig bland annat Viktor Wännskog sig för att åka ut till området och passa på ren chansning. Plötsligt dyker en björn upp och Viktor skjuter, men björnen försvinner från skottplatsen.

Rasmus Boström, som nu befinner sig i Norrbotten, kontaktades och han anslöt med sina duktiga hundar.

– Blaser har blivit enormt duktig på att spåra så det var inga problem att hitta björnen. Och efter ett tag släppte jag även på min jämthundstik Donna, berättar Rasmus.

Man hittade snitthår på skottplatsen, dock inget blod och det var tveksamt om björnen var skadad.

Björne gick undan för hundarna och stundtals blev det också ståndskall. Efter någon timme hade björnen lugnat sig och det blev fast stånd.

– Jag tog med Viktor in på ståndskallet så att han fick avsluta den jakt han börjat. Det var Viktors första björn och nu stämde allt, björnen gick i backen och det visade sig vara en hona på 128 kg. Björnen var inte skadad utan endast en rispa på en frambenet kunde hittas, berättar Rasmus.

Jublande glad, Viktor Wännskog, Boden, fällde sin första björn idag. Dessutom på ståndskall för Rasmus Boströms hundar Blaser och Donna.
AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser