Viktigt fortsätta hjälpa rådjuren

SUNDSVALL(JJ). Även om den tuffa vintern är över och våren anlänt så är inte faran över för rådjuren. Det är nu som rådjuren är svagast. Christel Johansson, jaktvårdskonsuletn för Jägareförbundet Region Mitt, säger till Dagbladet att det är viktigt att fortsätta hjälpa rådjuren så att de kan överleva.

– Ända till i maj kan rådjuren behöva extra foder, till exempel ensilagebalar, rotfrukter, spannmålskross eller foderpellets. Torrt hö är olämpligt om det inte är av bra kvalitet med inslag av klöver och örter och ges under hela vinterhalvåret, säger Christel Johansson till Dagbladet.

Foder ska dock inte läggas ut till klövvilt i närheten av bilvägar på grund av att de då kan bli en trafikfara.
Hon påpekar också vikten att hundägarna har sina djur i koppel för att inte störa viltet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser