Vikbovargen troligen i Söderköping

NORRKÖPING (JJ) Hittills har inte skyddsjakten av vargen i Vikbolandet utanför Norrköping givit något resultat. Observationer pekar nu på att vargen befinner sig i närheten av Söderköping, rapporterar Folkbladet.

Jaktledaren Lasse Ståhl fick under gårdagen ett tips om att den varg man skyddsjagar i Vikbolandet varit synlig omkring Söderköping.

– Jag har fått ett sms om att det troligtvis är en observation, säger Lasse Ståhl till Folkbladet.

Man har dock inte kunnat bekräfta att det är rätt varg som har observerats. Det är däremot inte omöjligt med tanke på närheten till platsen där vargen rivit får tidigare.

– Det är bara 1,5 mil från där den rev fåren. En varg kan gå två-tre mil på en natt.

Skyddsjakten pågår fram till den 8 september.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser