Vi missade en möjlig testvinnare från Swarovski!

På grund av ett misstag testades ”fel” Swarovski Z6 i vårt nyligen publicerade test av drevjaktssikten med variabel förstoring från 1x och uppåt. Publicerat i Jaktjournalen nr 12/2014.

Den testade modellen Z6 1-6x24EE låg i topp i alla avseenden utom synfält – men det är en modell som konstruerats med ett extra stort ögonavstånd för att användas med extra kraftiga kalibrar och den har därför ett lite snävare synfält.

Standardmodellen Z6 1-6×24 har däremot ett synfält på hela 42,5 meter på 100 meter och hade därmed legat jämt med de bästa siktena i det avseendet.

Det är den modell som hade varit allra mest intressant att testa och med tanke på den testade EE-modellens toppbetyg i alla övriga avseenden hade Z6 1-6×24 med stor sannolikhet placerat sig i testets topp.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser