Vett och etikett för norrmän

Umeå (JJ) Norska jägareförbundet har tagit initiativ till en skrift om vett och etikett för norska jägare i de svenska fjällen.

För två höstar sedan utmärkte sig ett par norska jägare i de svenska fjällen med att skjuta för många ripor. Det är inte heller helt klartlagt om de hade jakträtt i de område som de jagade på. Norska jägareförbundet vill undvika liknande händelser och har därför tagit fram skriften om vett och etikett i de svenska fjällen.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser