Vetlandabo åtalad för tjuvjakt

Vetlanda (JJ) I veckan ställs en man från Vetanda inför rätta misstänkt för att ha skjutit en älgko en sommarnatt förra året.

Tjuvjakten avslöjades av jägare i området som hittade skottplatsen och sedan kunde följa blodspåren hem till den misstänktes hem.
Mannen är även misstänkt för att skjutit älgen från bil och brottet bedöms som ett grovt jaktbrott.
En kamrat till den åtalade är misstänkt för jakthäleri samt för att ha hjälpt till att frakta hem älgen.
En tid efter jakten kunde lokala jägare konstatera att kon haft två kalvar som var kvar på platsen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser