Vems är hunden?

LUNNDÖRREN (JJ) Vid STF-stugan i Lunndörren, ca 3 mil söder om Åre, har stugvärden fått sällskap av en ensam hund som sprungit runt på fjället, rapporterar Östersunds-Posten. Frågan är, vems är hunden?

Sedan i torsdags har stugvärden Satish Patel haft hunden hos sig utan att att veta vems hunden är. Det var när Satis var ute och sprang på fjället som han mötte den ensamma hunden utan halsband.

”– Hunden kom själv emot mig. Det fanns några vandrare i närheten. Jag frågade om det var deras hund men så var inte fallet. Sen sprang jag vidare”, berättar stugvärden till Östersunds-Posten.

När stugvärden på nytt mötte hunden på väg tillbaka slog det följe och sedan dess har Satis haft hunden hos sig.

”– Jag vände mig direkt till polisen som bad mig ta reda på hunden tills vidare. Men sen dess har inget hänt.

Stugvärden hoppas nu att hundägaren hör av sig.

”– Någon måste sakna en sån här fin hund. Jag har knappt proviant så jag själv klarar mig här uppe. Nu måste jag fråga turisterna om de kan lämna kvar lite matrester åt hunden.”

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser