Vems är hunden?

LUNNDÖRREN (JJ) Vid STF-stugan i Lunndörren, ca 3 mil söder om Åre, har stugvärden fått sällskap av en ensam hund som sprungit runt på fjället, rapporterar Östersunds-Posten. Frågan är, vems är hunden?

Sedan i torsdags har stugvärden Satish Patel haft hunden hos sig utan att att veta vems hunden är. Det var när Satis var ute och sprang på fjället som han mötte den ensamma hunden utan halsband.

”– Hunden kom själv emot mig. Det fanns några vandrare i närheten. Jag frågade om det var deras hund men så var inte fallet. Sen sprang jag vidare”, berättar stugvärden till Östersunds-Posten.

När stugvärden på nytt mötte hunden på väg tillbaka slog det följe och sedan dess har Satis haft hunden hos sig.

”– Jag vände mig direkt till polisen som bad mig ta reda på hunden tills vidare. Men sen dess har inget hänt.

Stugvärden hoppas nu att hundägaren hör av sig.

”– Någon måste sakna en sån här fin hund. Jag har knappt proviant så jag själv klarar mig här uppe. Nu måste jag fråga turisterna om de kan lämna kvar lite matrester åt hunden.”

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser