Veckans brott tar upp fallet med Leifs mystiska död

Stockholm (JJ) Jägaren Leif Östlings mystiska död tas nu upp av Leif GW Persson och SVT i programmet Veckans brott.

Leif Östling och stövaren Bonny hittades svårt skadade utmed en skogsbilväg. Leif Östling avled av skadorna. Hustrun Maivor avled under hösten efter en tids sjukdom. Foto: Privat

Jaktjournalen berättade i somras om stövarjägaren Leif Östling, som aldrig kom hem från sin sista cykeltur med hamiltonstövaren Bonny. Läs artikeln här.

Leif Östlings hittades svårt skadad på en grusväg nära hemmet i Bjästa i Västernorrlands län. Han avled efter ett par veckor på sjukhus.

Först dagen efter hittades stövaren Bonny skadad och svårt medtagen på platsen där Leif Östlings cykel påträffats.

Avsnittet där fallet tas upp sändes på tisdagskvällen i SVT. Leif GW Persson vill att polisutredningen tas upp igen.

Se Veckans brott här

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser