Växande sälstam skapar problem

LULEÅ(JJ). Den växande sälstammen innebär problem för fiskare. Därför vill Norrbottens kustfiskareförbund ha skyddsjakt på säl.

Förbundet har skrivit ett brev till regeringen med anledning av problemen med sälarna. 
Bland annat påpekas det i brevet att man inte tycker att Naturvårdsverket inser hur allvarligt problemet är.  

Förbundet föreslår också bland annat att säl ska ingå i den regionala viltförvaltningen, att det tas beslut om att tillåta skyddsjakt på 40 gråsälar och lika många vikaresälar i år, där det inte sker någon uppdelning av jaktkvoterna på vårjakt och höstjakt. 
Det här rapporterar Norrbottens Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser