Växande sälstam skapar problem

LULEÅ(JJ). Den växande sälstammen innebär problem för fiskare. Därför vill Norrbottens kustfiskareförbund ha skyddsjakt på säl.

Förbundet har skrivit ett brev till regeringen med anledning av problemen med sälarna. 
Bland annat påpekas det i brevet att man inte tycker att Naturvårdsverket inser hur allvarligt problemet är.  

Förbundet föreslår också bland annat att säl ska ingå i den regionala viltförvaltningen, att det tas beslut om att tillåta skyddsjakt på 40 gråsälar och lika många vikaresälar i år, där det inte sker någon uppdelning av jaktkvoterna på vårjakt och höstjakt. 
Det här rapporterar Norrbottens Kuriren.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser