Västerbotten ökar björntilldelningen

Umeå (JJ) Länsstyrelsen i Västerbotten höjer tilldelningen i årets björnjakt.

Tilldelningen i björnjakten ökas från fjolårets 20 till 26 i år i Västerbotten. Foto: Istock.

Västerbottens-kuriren berättar att 26 björnar får skjutas i höstens licensjakt i länet. i fjol var tilldelningen 20 björnar.

– Vi har kunnat öka tilldelningen för licensjakten igen, eftersom det är färre björnar som har fällts i vår än som var fallet 2015 och 2016, säger Björn Jonsson, naturvårdsdirektör på Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Hittills i år har nio björnar skjutits i Västerbotten, åtta vid skyddsjakter och en enligt paragraf 28 i samband med ett angrepp på renar.

Björn i Västerbotten får jagas från åtel som godkänts av länsstyrelsen. Åtelmaterial får börja läggas ut 15 juli.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser