Västerbotten ökar björntilldelningen

Umeå (JJ) Länsstyrelsen i Västerbotten höjer tilldelningen i årets björnjakt.

Tilldelningen i björnjakten ökas från fjolårets 20 till 26 i år i Västerbotten. Foto: Istock.

Västerbottens-kuriren berättar att 26 björnar får skjutas i höstens licensjakt i länet. i fjol var tilldelningen 20 björnar.

– Vi har kunnat öka tilldelningen för licensjakten igen, eftersom det är färre björnar som har fällts i vår än som var fallet 2015 och 2016, säger Björn Jonsson, naturvårdsdirektör på Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Hittills i år har nio björnar skjutits i Västerbotten, åtta vid skyddsjakter och en enligt paragraf 28 i samband med ett angrepp på renar.

Björn i Västerbotten får jagas från åtel som godkänts av länsstyrelsen. Åtelmaterial får börja läggas ut 15 juli.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Befarar rekordår för fästingsmitta

Kungsbacka (JJ) Läkare räknar med att 2017 blir ett rekordår i Västra Götaland i antalet personer som smittas av den fästingburna och fruktade hjärnhinneinflammationen TBE.

Vit sändarlös mårdhund infångad

Råneå (JJ) Under sommaren har en vit mårdhund synts till i Råneå, ett samhälle tre mil nordost om Luleå. Mårdhunden observerades av flera personer, bland annat inne i villaområden. Foton togs och det visade sig att djuret tillhör Mårdhundsprojektet, men tappat sin sändare.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser