Vass drever tog hem SM

Vårgårda (JJ) det blev en oerhört tät strid om SM-titeln på årets upplaga av Småhunds SM. Med en ynka tiondel knep Västralunds Rex med ägare Pål Lönnergård, Unnaryd, segern.

Västralunds Rex med ägare Pål Lönnergård, Unnaryd knep årets SM-titel.

Många förvånades i morse när de upptäckte att provrutorna till årets Småhunds SM var snötäckta. Men förhållandena till trots presterade hundarna på topp.

Holger Nilsson, chefredaktör som bevakade tävlingen på plats intygar hundarnas formtoppar.

– Det har aldrig tidigare varit så här jämt i toppen, säger han.

Toppstriden kom att stå mellan de två drevrarna Västralunds Rex och Friljusets Bea. Bea drev hem tre förstpris, två på rådjur och ett på hare. Västralunds Rex drev två förstaprisdrev, ett på rådjur och ett på hare. Dessutom tog Rex ett andraprisdrev på hare.

Slutresultatet blev oerhört jämt. Bea totalpoäng landade på 109 poäng (53 EP+56 SMP) medan Rex nådde snäppet högre och landade på 109,1 poäng (52 EP+57,1 SMP).

I tillägg till SM-titeln för Rex visade alla tre drevrarna prov på kanonform och vann även lagsegern, före basset.

Stort reportage från tävlingen kommer i ett senare nummer av Jaktjournalen.

Se hela resultatlistan här>>

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser