Varningsskyltar för älg plockades ner

Då risken för viltolyckor är stor så satte jaktvårdskretsen Borås-Dalsjöfors upp egna älgskyltar. Men de plockades ner av NCC utan att företaget först kontaktade jaktvårdskretsen

Nu riktar jaktvårdare Niclas Olausson kritik mot NCC:s agerande.
– Jag tycker att det är lite dåligt att de plockade ner skyltarna. De kunde ju ha tagit kontakt med oss. Det är ju inte för inte som vi har satt upp de skyltarna utan det är ju för att varna trafikanterna att det är mycket vilt på vägen, säger Olausson till Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Det är NCC som, sedan september förra året, ansvarar för drift och underhåll av Vägverkets vägnät i Boråsområdet.
Claes-Göran Liljeäng, platschef på NCC i Borås, säger till Sveriges Radio P4 Sjuhärad att skyltarna plockades på grund av att det inte fanns tillstånd för dem. Samtidigt säger han sig ha en viss förståelse för kritiken från jaktvårdarna i Dalsjöfors.

– Ja, det kan man kanske ta till sig lite grann av. Samtidigt hade vi ganska snabb kontakt med dem. De ringde oss snabbt och vi fick ut våra skyltar i stället.

NCC har nu istället satt upp tillfälliga varningsskyltar på platserna där de borttagna skyltarna tidigare stod.

Inriktningen i dag är att sätta upp tillfällig skyltning för att varna om det är mycket älg på något ställe. Det som hände i Dalsjöfors kan dock tyda på att kommunikationen brister mellan jaktvårdarna, som vet var älgfaran är störst, och NCC som har ansvaret för skyltningen.
– Ja, det kan ju vara så att det är dåligt informerat till jaktvårdskretsarna hur det fungerar. Informationsansvaret ligger väl både på oss och på Vägverket, säger Claes-Göran Liljeäng på NCC.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser