Varning för stulet kött

Oskarshamn (JJ) I skydd av nattens mörker stal tjuven eller tjuvarna ett fjärdedels vildsvin som hängde i ett kylskåp i Kristdala. Vad man inte visste var att köttet kan innehålla trikiner.

Köttet hade trikintestats, men man har ännu inte fått något provsvar och nu uppmanar man tjuvarna att inte äta köttet. Enligt smittskyddsinstitutet varierar symptomen från milda till svåra fall som leder till döden. Behandling finns enbart mot tidiga mask- och larvstadier. Sjukdomen är ovanlig i Sverige, men under de senaste åren har enstaka fall av trikiner hittats hos vildsvin.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser