Varnar motionärer för varg

Hagfors (JJ) En lapp varnar motionärer i Vågbacken, Hagfors för vargar och uppmanar till att hålla hundarna kopplade. En befogad oro, enligt Fredrik Wilde som är vilthandläggare på länsstyrelsen. - Det är bra att uppmärksamma hundägare på att det är lite mer spring där än vanligt, säger han.

Någon har satt upp en lapp för att varna motionärer för en varg som finns i området. En vargdödad älg uppges finnas i närheten av Vågbacken. (Foto: iStock)

Vargarna ska ha fällt en älg som de spisar på i området. Exakt var är oklart, men enligt uppgift ska det finnas en runt 500 meter från bebyggelsen vid Dalkarlstorp.

Fredrik Wilde känner inte till varken lappen eller någon död älg och berättar att länsstyrelsen rent generellt inte brukar agera.

– Det beror lite på hur den ligger och om man har haft något problem innan. Som regel brukar det oftast inte vara några bekymmer, men det kan ju bli lite mer trafik av varg till platsen och det är klart att om man går där med hund och den springer lös och kommer bort från hundägaren, då kanske man kan säga att det kan vara lite ökad risk eftersom vargarna är där ibland och äter, säger han.

Vid Vågbacken är det en motionscentral med träningsstationer och löparspår där det ofta rör sig rätt mycket folk, det ligger inte heller jättelångt från det område där en jakthund dödades av varg förra helgen. Fredrik Wilde anser dock att det inte skulle vara någon fara att fortsätta röra sig i området.

– Hade det varit en björn som äter på kadaver i närheten av bebyggelse så hade vi nog varit mer aktiva, men vargar drar sig undan när folk närmar sig, säger Wilde till Värmlands Folkblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser