Värmlänningar vill testa vargjakt

Karlstad (JJ) Länsstyrelse, jägare och bönder i Värmland vill testa vargjakt redan nästa år. De tre parterna har skrivit till regeringens nyutsedde vargutredare Hans Jonsson och föreslår jakt på varg nästa senvinter.

Rovdjursutredningen ska vara klar sommaren 2007 och så länge vill man inte vänta i Värmland. Värmlänningarna anser att det måste skjutas 30-40 vargar varje år för att hålla stammen konstant på 20 revir i området. Landshövding Eva Eriksson skriver att man så snart som möjligt vill pröva en regional förvaltning av vargreviren.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser