Värmlandsvargen var ej ihjälskjuten

Den varghane som hittade fastgrusen i isen på en sjö mellan Filipstad och Lesjöfors under påskhelgen hade inte dött av skottskador.

Vid obduktion av vargkroppen på Statens Veterinärmedicinska Anstalt i Uppsala har man konstaterat att vargen inte dött av skottskador. Vargen hittade fastfrusen på Vintersjöns is nära Gåsborn, mellan Filipstad och Lesjöfors. Polisens i Värmland gick snabbt ut med uppgifter om att vargens tjuvskjutits.Detta är alltså fel, en trolig dödsorsak är drunkning. Däremot hittades en gammal och avläkt skottskada på vargen, men den var inte dödsorsaken.Läs mer om vargens dödsorsak och polisens felaktiga påståeenden i nästa nummer av Jaktjournalen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser