Värmlandsvargen var ej ihjälskjuten

Den varghane som hittade fastgrusen i isen på en sjö mellan Filipstad och Lesjöfors under påskhelgen hade inte dött av skottskador.

Vid obduktion av vargkroppen på Statens Veterinärmedicinska Anstalt i Uppsala har man konstaterat att vargen inte dött av skottskador. Vargen hittade fastfrusen på Vintersjöns is nära Gåsborn, mellan Filipstad och Lesjöfors. Polisens i Värmland gick snabbt ut med uppgifter om att vargens tjuvskjutits.Detta är alltså fel, en trolig dödsorsak är drunkning. Däremot hittades en gammal och avläkt skottskada på vargen, men den var inte dödsorsaken.Läs mer om vargens dödsorsak och polisens felaktiga påståeenden i nästa nummer av Jaktjournalen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser