Vårjakten avgörs i morgon

Åland (JJ) I morgon avgörs om jägarn på Åland få ge sig ut på den efterlängtade jakten på alfågel. Den hotande fågelinfluensan kan komma att stoppa jakten.

I morgon avgör landskapsregeringen om det blir någon vårjakt på Åland. landskapsveterinären Michael Grunér har avrått från att bevilja tillstånd för jakt men jaktförvaltare Marcus Nordberg har inte hört talas om något förbud för jakt.
Om fågelinfluensan skulle upptäckas kommer ett jaktförbud att införas inom ett område på tio kilometer.
Efter ett beslut i EG-domstolen har landskapsregeringen beslutat att endast alfågel får skjutas unde vårjakten. Minbisteriet beslutar om kvoterna som jaktvårdsdistriken fördelar ¨på enskilda jägare.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser