Vårjakten avgörs i morgon

Åland (JJ) I morgon avgörs om jägarn på Åland få ge sig ut på den efterlängtade jakten på alfågel. Den hotande fågelinfluensan kan komma att stoppa jakten.

I morgon avgör landskapsregeringen om det blir någon vårjakt på Åland. landskapsveterinären Michael Grunér har avrått från att bevilja tillstånd för jakt men jaktförvaltare Marcus Nordberg har inte hört talas om något förbud för jakt.
Om fågelinfluensan skulle upptäckas kommer ett jaktförbud att införas inom ett område på tio kilometer.
Efter ett beslut i EG-domstolen har landskapsregeringen beslutat att endast alfågel får skjutas unde vårjakten. Minbisteriet beslutar om kvoterna som jaktvårdsdistriken fördelar ¨på enskilda jägare.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser