Vårjakt på bock med viss tvekan!

_z6o3629_0007.jpgSkellefteå (JJ) För första gången får jägarna i Västerbotten vårjakt på råbock i hela länet från den första maj 2013 till den 15 juni. Beslutet har inte tagits emot väl i alla kretsar och vissa jaktområden har redan beslutat att inte tillåta vårjakt.

Tidigare har vårjakt på råbock varit tillåten i de områden som drabbades av nedfall efter kärnkraftsolyckan i Tjernobyl den 26 april 1986. Vårjakten har tidigare varit tillåten i Uppsala, Gävleborg, Västmanland och Västernorrland och delar av Västerbotten.

I Varuträsk väster om Skellefteå har man redan beslutat att inte tillåta vårjakt på råbock på markerna med motivering att man har en svag stam och att man misstänker att vårjakten är så enkel att man riskerar skjuta bort för många bockar.

Liknande tongångar hörs från flera jaktområden som ännu inte haft sina årsmöten.

AKTUELLT

Så blir lojakten i Jämtland

Jämtland (JJ) Nu har länsstyrelsen i Jämtland beslutat hur årets licensjakt på lodjur blir. Bland annat delas länet upp i åtta olika jaktområden.

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Annonser