Vargwebben öppnad i Gävleborgs län

GÄVLEBORGS LÄN(JJ). Vargwebben har öppnat igen i Gävleborgs län, där kan jägare få information om var gps-märkta vargar befinner sig. I länet finns det gps-märkta vargar i Homnareviret och i Tenskogsreviret.

Den 21 augusti startade rapporteringen till vargwebben från Homna, men från Tenskogs reviret startar rapporteringen senare på grund av att det fötts varvalpar där i år. Startdatum för rapportering från Tenskog är den 1 september.

Det är Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, och Grimsö forskningsstation som står bakom vargwebben. 
Det här informerar länsstyrelsen i Gävleborgs län om på sin hemsida.
 
Källa: http://www.lansstyrelsen.se/gavleborg/Sv/Pages/default.aspx

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser