Vargwebben öppnad i Gävleborgs län

GÄVLEBORGS LÄN(JJ). Vargwebben har öppnat igen i Gävleborgs län, där kan jägare få information om var gps-märkta vargar befinner sig. I länet finns det gps-märkta vargar i Homnareviret och i Tenskogsreviret.

Den 21 augusti startade rapporteringen till vargwebben från Homna, men från Tenskogs reviret startar rapporteringen senare på grund av att det fötts varvalpar där i år. Startdatum för rapportering från Tenskog är den 1 september.

Det är Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, och Grimsö forskningsstation som står bakom vargwebben. 
Det här informerar länsstyrelsen i Gävleborgs län om på sin hemsida.
 
Källa: http://www.lansstyrelsen.se/gavleborg/Sv/Pages/default.aspx

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser