Vargvarning i Skattungbyn

På annandag jul gick lokalradion ut och varnade för vargar inne i Skattungbyn. Boende varnades för att släppa ut barn, hundar och katter.

Jägare upptäckte tre vargar inne i byn på gamla Torsmovägen. Tidigare under hösten sköt en jägare i självförsvar när en varg attackerade hans hund. Även föbobrukare har haft problem med varg och man har också sett en varg inne i byn tidigare.
Under helgen fick också Bo Karlsson, ordförande i Skattungbyns VVO sin stövare illa sargad av varg.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser