Vargvärnare stör skyddsjakten

Skåne (JJ) den varg som just nu skyddsjagas i skåne gäckar skyddsjägarna. I tillägg gör vargvärnare allt för att störa jakten.

Länsstyrelsen i Skåne ger i sina pressmeddelanden kring vargattacker och skyddsjakten inga närmare beskrivningar av platser. Orsaken är enkel. De vill inte att skyddsjakten ska störas. Människor som vill värna vargen kan dyka upp och gapa och skrika eller slå med grytlock.

– Detta kring skyddsjakten på den misstänkta vargen har blivit känsligt, säger Nils Carlsson, rovdjursexpert på länsstyrelsen Skåne till Tidningen Norra Skåne.

När ett nytt angrepp skett och skyddsjakten intensifieras i ett specifikt område sprids nyheten om detta fort via sociala medier och vargvärnarna är snabbt på plats för att skrämma bort vargen.

– Detta är väldigt jobbigt för fårägarna.De lider av det här. Det går väl an att sätta stängsel på jämn och plan mark, men i svårare terräng är det ibland nästan omöjligt att få det att funger, säger Nils Carlsson tidningen Norra Skåne.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser