Vargvärnare stör skyddsjakten

Skåne (JJ) den varg som just nu skyddsjagas i skåne gäckar skyddsjägarna. I tillägg gör vargvärnare allt för att störa jakten.

Länsstyrelsen i Skåne ger i sina pressmeddelanden kring vargattacker och skyddsjakten inga närmare beskrivningar av platser. Orsaken är enkel. De vill inte att skyddsjakten ska störas. Människor som vill värna vargen kan dyka upp och gapa och skrika eller slå med grytlock.

– Detta kring skyddsjakten på den misstänkta vargen har blivit känsligt, säger Nils Carlsson, rovdjursexpert på länsstyrelsen Skåne till Tidningen Norra Skåne.

När ett nytt angrepp skett och skyddsjakten intensifieras i ett specifikt område sprids nyheten om detta fort via sociala medier och vargvärnarna är snabbt på plats för att skrämma bort vargen.

– Detta är väldigt jobbigt för fårägarna.De lider av det här. Det går väl an att sätta stängsel på jämn och plan mark, men i svårare terräng är det ibland nästan omöjligt att få det att funger, säger Nils Carlsson tidningen Norra Skåne.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser