Vargvänner saboterade lammkött

Norska vargvänner har saboterat lammkött i Norska butiker i protest mot den just avslutade vargjakten. På klistermärkena står det "Norskt lammkött är vargfientligt. Köp hellre något annat".

Norska regeringen gav tidigare i vintras tillstånd till licensjakt på fem vargar. Kvoten är nu fylld, men vargvännerna rasar. Deras tilltag med klistermärken på lammstekar i butikerna har dock inte roat norrmännen. Många fårägare känner sig också orättvist utpekade som varghatare.
Vargvännernas ledare Ener Borg säger i ett uttalande att norrmännen istället borde köpa kött från Sverige eller Nigeria, som är förgångsländer när det gäller att skapa en fredlig samexistens mellan rovdjur och husdjur.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser