Vargvänner polisanmälda för hotelser

Klimatet mellan vargvänner och de som vill ha laglig rätt att försvara sina djur hårdnar. Nyligen polisanmäldes två kvinnor i Rättvik för olaga hot.

Inge Brorsson, Furudal, var i förra veckan i Rättvik och samlade in namnunderskrifer för att få laglig rätt att försvara tamdjur.
– Aldrig tidigare har jag mött ett sådant hat. Två ”damer” dök upp. De råskällde högljutt och till och med hotade mig.
– Kvinnornas ofredande och hotfulla beteende fick mig att göra en polisanmälan om olaga hot och ofredande, berättar Brorsson, till Borlänge Tidning.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser