Vargvalpar fotade i Danmark

Danmark (JJ) För ett par år sedan dök de första vargobservationerna upp i Danmark. Nu verkar första kullen vara född.

En kvinna på Jylland  var ute och rastade sin labrador när hunden plötsligt började bete sig märkligt. En bit framför dem dök en vuxen varg och två vargvalpar upp. Kvinnan fotograferade djuren och bilderna har publicerats i TVMV.

Vargarna i Danmark etablerade sig i landet för bara ett par år sedan. De sägs ha vandrat in från Polen och Tyskland. DNA-prov från de vargar som nu observerats har samlats in och ska analyseras av Bioscience på Aarhus Universitet.

Se bilderna på vargarna här>>

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser