Vargvalpar fotade i Danmark

Danmark (JJ) För ett par år sedan dök de första vargobservationerna upp i Danmark. Nu verkar första kullen vara född.

En kvinna på Jylland  var ute och rastade sin labrador när hunden plötsligt började bete sig märkligt. En bit framför dem dök en vuxen varg och två vargvalpar upp. Kvinnan fotograferade djuren och bilderna har publicerats i TVMV.

Vargarna i Danmark etablerade sig i landet för bara ett par år sedan. De sägs ha vandrat in från Polen och Tyskland. DNA-prov från de vargar som nu observerats har samlats in och ska analyseras av Bioscience på Aarhus Universitet.

Se bilderna på vargarna här>>

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser