Vargvalpar bekräftade i Glamsenreviret

Uppsala (JJ) Nu vet Länsstyrelsen med säkerhet att föryngring ägt rum i Glamsenreviret. Valpar har fångats på rörlig bild.

Under julhelgen har minst fyra vargar fastnat på Länsstyrelsens kamera. Även en kortare spårning den 5 januari bekräftar att det förra våren skett en föryngring, det vill säga att de vargar som tidigare bekräftats i Glamsenreviret har fått valpar.

Länsstyrelsen fortsätter nu att spåra i området för att reda ut hur många individer det rör sig om och för att samla in DNA för analys, skriver myndigheten på sin hemsida.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser