Vargtik från Galvenreviret skjuten i Norge

NORGE(JJ). En vargtik från Galvenreviret har skjutits i Norge. Tiken vandrade in till Norge för några veckor sedan och har dödat ett 20-tal får, då det finns tusentals får i området togs beslut om skyddsjakt på vargen.

Vargen sköts i ett området ovanför Lillehammers centrum under natten till den 5 juni. Den skjutna vargen hade döpts till Galventiken 2.

Gunhild Fundlid Bredvig, ledare för Centerpartiet i Elverum, är glad att vargen är skjuten och att det gick så fort att få tillstånd för skyddsjakten.

Miljöpartiet tyckte däremot att det var en trist start på Världsmiljödagen och framhåller att vargen är en starkt hotad art.
Det här rapporterar NRK.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser