Vargtik från Galvenreviret skjuten i Norge

NORGE(JJ). En vargtik från Galvenreviret har skjutits i Norge. Tiken vandrade in till Norge för några veckor sedan och har dödat ett 20-tal får, då det finns tusentals får i området togs beslut om skyddsjakt på vargen.

Vargen sköts i ett området ovanför Lillehammers centrum under natten till den 5 juni. Den skjutna vargen hade döpts till Galventiken 2.

Gunhild Fundlid Bredvig, ledare för Centerpartiet i Elverum, är glad att vargen är skjuten och att det gick så fort att få tillstånd för skyddsjakten.

Miljöpartiet tyckte däremot att det var en trist start på Världsmiljödagen och framhåller att vargen är en starkt hotad art.
Det här rapporterar NRK.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser